Брюксел призна: Очаква се и други държави да напуснат ЕС 25.06 | 14:39

Юнкер критикува Камерън: „Ако някой от понеделник до събота ругае Европа, в неделя никой няма да му повярва, че е убеден европеец“.

От iNews.bg

Възможно е и други държави да постъпят като Великобритания и да напуснат Европейския съюз. Това обяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Той предупреди в интервю за "Билд", че популистите в Европа няма да изпуснат възможността да вдигнат шум заради британското напускане, предаде БГНЕС.

По тази причина на планираната за следващата седмица извънредна среща на върха на ЕС трябва открито и откровено да се обсъди как трябва да се построи диалога с разтревожените европейски граждани, и как да се противопоставим на популистите.

Председателят на Еврокомисията остро критикува британския премиер Дейвид Камерън, който насрочи референдум за излизане от ЕС.

"Ако някой от понеделник до събота ругае Европа, в неделя никой няма да му повярва, че е убеден европеец", отбеляза Юнкер. На референдума, който се проведе на 23 юни, 51,9% от британците гласуваха за излизането на тяхната страна от Евросъюза.

На противната позиция бяха – 48,1%. Брюксел призова Лондон незабавно да започне преговори за излизане от ЕС.

Водещи

Най-четени