Брюкселските атентати били предназначени за Париж 10.04 | 13:08

Заради напредъка на разследването е било решено да се избърза с новите терористични актове

От iNews.bg

Атентатите от 22 март, които терористите осъществиха на летище "Завентем” и на метростанция "Малбек” е трябвало да бъдат извършени в Париж. Това е показало разследването на белгийската прокуратура. Според получената до момента информация, както и след признания, направени от задържания терорист Мохамед Абрини, показват, че групата е подготвяла нови атентати във френската столица, които е трябвало да бъдат продължение на осъществените на 13 ноември м.г.

Заради бързото напредване на разследването на парижките терористични актове и разплитането на мрежата обаче е било взето решение новата атака да бъде пренасочена към белгийската столица, съобщава ТАСС. Освен това атентаторите са взели решение и да осъществят взривовете в най-кратки срокове, тъй като са се страхували да не бъдат разкрити преди да успеят да изпълнят намеренията си.

Малко по-рано пък стана ясно, че по всяка вероятност основният организатор на атентатите на "Завентем” и "Малбек” е задържаният Мохамед Абрини. По време на разпитите той е признал, че е участвал в терористичните атаки, както и че той е третият терорист от записите на летището, който е облечен със светло яке и напуска мястото точно преди активирането на бомбите.

Водещи

Най-четени