Бъдещ бежански център изгоря в Германия 20.09 | 18:35

Полицията е намерила доказателства за умишлен палеж

От Кристиан Костурков

Тази нощ в Германия се е случил поредният пожар в сграда, в която е трябвало да бъде разположен център за настаняване на бежанци. Инцидентът е станал в град Вертхайм, провинция баден-Вюртемберг.

"През нощта срещу неделя в сградата е избухнал пожар. Пострадали няма", съобщава представител на правоохранителните органи, предаде ТАСС. Той добавя и че полицията е намерила улики, които доказват почти със сигурност, че пожарът е възникнал вследствие на умищлен палеж.

Според информация от местната админстрация сградата, която е изгоряла, е бивша спортна зала. Вчера тя е била оборудвана с 330 легла, които е трябвало да използват бежанците. След пожара обаче сградата няма да може да бъде използвана за нищо, тъй като има опасност от срутване, обясняват още местните власти.

Градът Вертсхайм има около 22 500 жители. До момента в него са били приютени около 600 бежанци. Очаква се обаче към тях да се присъединят още около 400 мигранти.

В последно време в Германия зачестяват атаките срещу бежански центрове. На практика инциденти се регистрират всяка седмица. Случаите обаче не започват сега. През миналата година в страната са били регистрирани 162 нападения срещу бежански центрове. 

Водещи

Най-четени