В Афганистан се разби военен хеликоптер - четирима загинаха 20.04 | 20:54

Загиналите са американски войници

От Андриян Георгиев

Американски военен хеликоптер се е разбил вчера (19 април) при лоши метеорологични условия по време на нощен полет в Афганистан, като и четиримата членове на екипажа загинаха, съобщиха американските и афганистанските власти, цитирани от AP.

Американските военни потвърдиха, че хеликоптерът се е разбил в четвъртък вечерта, докато реагирал на самоубийствен атентат на местен полицейски контролно-пропускателен пункт.

Официално лице във Вашингтон потвърди днес (20 април), че четиримата американци на борда са загинали. Военните заявиха, че причината за катастрофата не е известна, като все още не се съобщават никакви други детайли около трагедията.

Управителят на областта, където се е разбил хеликоптера, пък посочи, че машината е летяла към мястото на самоубийствения бомбен атентат, когато се е разбила късно вчера заради лошото време. И той не можел да съобщи повече подробности за катастрофата.

При самоубийствения бомбен атентат са били убити четирима афганистански полицаи, а седем други са били ранени.

От Министерството на отбраната на САЩ потвърдиха, че на борда е имало четирима американски войници, като хеликоптерът е от типа Black Hawk. Подробностите около катастрофата все още се уточняват, като семействата на загиналите все още не са уведомени.

Водещи

Най-четени