В Египет осъдиха 4-годишно дете на доживотен затвор за 4 убийства и вандализъм 23.02 | 15:55

Ахмед Мансур Карми е обвинен още в 8 опита за отнемане на живот

От iNews.bg

Египетски съд осъди 4-годишно момче на доживотен затвор по обвинение за извършване на няколко убийства. Според присъдата детето е било само на годинка, когато престъпленията са извършени, предаде ВВС.

Осъденият Ахмед Мансур Карми не е бил в съда във вторник, когато е получил присъдата, признат за виновен за четири убийства, осем опита за убийство, едно обвинение за вандализъм върху собственост и друго за заплашване на войници и полицаи. Всичко това преди втория му рожден ден.

Детето е един от 115-те обвиняеми, които получават доживотни присъди по едно също време от съда в Кайро заради престъпления, предполагаемо извършени в началото на 2014 г.

Адвокатът му Файсал Ал-Саид коментира пред Jerusalem Post, че името на момченцето е добавено към списъка по погрешка. Съдът обаче не е предал акта за раждане на 4-годишния Ахмед на съдията, за да се види, че се осъжда дете, родено през септември 2012 г.

"Сертификатът за раждане на детето Ахмед Мансур Карни бе представен, след като държавните служби за сигурност сложиха името му в списъка на обвиняемите, но тогава случаят бе прехвърлен към военен съд и детето бе осъдено по бързата процедура," заяви адвокатът.

"Това доказва, че съдията не е прочело делото", смята Ал-Саид.

Според друг адвокат случаят показва, че няма справедливост в Египет. "Няма правосъдие в Египет. Няма разум. Логиката се самоуби отдавна. Египет полудя. Египет се управлява от група лунатици", казва той.

Военната диктатура на президента Абдел Фатах Ас Сиси дойде на власт след като избраното правителство на Мохамед Морси бе свалено през 2013 г. Близо 40 000 опозиционери към момента са в затвора.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени