Варуфакис: Меркел държи ключа за решаване на гръцката криза 28.06 | 15:54

Атина е отворена за „нови предложения от институциите“ – ЕС, ЕЦБ и МВФ, дори и в навечерието на референдума, заяви финансовият министър

От iNews.bg

В интервю за германското издание Das Bild, което ще бъде публикувано в утрешния брой на списанието, гръцкият финансов министър Янис Варуфакис прехвърли инициативата за изхода от гръцката криза в полето на Германия, съобщава агенция Фокус.

"Ръководителите на ЕС трябва да действат. И като канцлер на най-важната държава в Европа Ангела Меркел държви ключа за разрешаването на кризата в ръцете си. Надявам се, че ще го използва", заяви Варуфакис. В същото време финансовият министър на страната подчерта, че Атина е отворена за "нови предложения от институциите" – ЕС, ЕЦБ и МВФ, дори и в навечерието на референдума, в който гражданите ще се произнесат за условията, които държавите от еврозоната предложиха за спасителния план на Гърция. "Що се отнася до нас, ние оставаме готови да преговоряме до момента, в който хората ще заявят своята оценка", сподели Варуфакис пред немското издание.

Същевременно, попитан дали Атина ще представи нови предложения за реформи пред международните си кредитори, финансовият министър на Гърция беше категоричен: "Не, ние изложихме нашите идеи на масата на преговорите", и подчерта, че е ред на институциите да "покажат добрата си воля. И да я използват", завърши Варуфакис.

Водещи

Най-четени