Взрив в заведение за бързо хранене в Ереван, има ранени 03.04 | 10:51

Гръмнала е бутилка с газ, ранени са предимно млади хора, включително и деца

От iNews.bg

Най-малко девет човека, включително и чужденци, са ранени при експлозия в центъра на Ереван, съобщи министерството на извънредните ситуации на Армения. Взривилата се бутилка с газ в ресторанта за бързо хранене Burger King, е била използвана за осигуряване на налягане в апарата за наливна бира, съобщи съветникът на ръководителя на следствения комитет на Армения Сона Трузян, предаде БГНЕС.

В резултат на взрива осем човека са със сериозни наранявания, а състоянието на оемгодишно момиченце се оценява като тежко, съобщи Трузян във "Фейсбук". Направена му е операция, която е протекла нормално. Взривът е избухнал в ресторант за бързо хранене от веригата Burger King, който се намира в оживен района в центъра на арменската столица. На мястото на инцидента са били изпратени незабавно четири пожарни коли, спасителна група от министерството на извънредните ситуации и оперативна група от Националния център за управление на кризи.

Пострадали са трима арменски граждани, сред които деца на осем и шест години и 19-годишно момиче. Освен тях са пострадали и трима петнайсетгодишни руснаци и двама граждани на Иран по на 24 години.

Водещи

Най-четени