Взрив в посолството на САЩ в Киев 08.06 | 12:08

Неизвестен е хвърлил бомба в двора, за щастие никой не е пострадал

От iNews.bg

Взрив е избухнал тази нощ в посолството на САЩ в Киев. Това съобщава говорителят на полицията в украинската столица Оксана Блищик. "Взривът на територията на дипломатическото представителство на САЩ е квалифициран като терористичен акт", уточнява тя в съобщение във Facebook. Блищик отбелязва и че за щастие никой не е пострадал при взрива, предаде ТАСС.

Органите на реда поясняват, че сигналът за взрива е постъпил в 0:05 ч. тази нощ по местно време. При последвалия оглед на мястото на инцидента е установено, че неизвестно засега лице е хвърлило в двора на посолството, което се намира в централната част на Киев, неустановено засега взривно устройство. Следователите все още работят ня мястото на инцидента, за да уточнят подробностите.

В същото време от самото американско посолство обявяват, че към момента не възнамеряват да прекратяват работа заради инцидента. "Работим по график" , отбелязват от дипломатическата мисия пред "Украинские новости". От посолството допълват и че на самата сграда също не са нанесени щети.

Водещи

Най-четени