Всички летища в САЩ заплашени от атентати 09.11 | 12:05

Агенти под прикритие установили, че има 80% шанс оръжие да премине през системите за сигурност

От iNews.bg

Заплахата за евентуални терористични атаки по летищата в САЩ се оказва доста по-сериозна. Въпреки затягането на режимите от години насам, се оказва, че в охранителните им мерки има застрашаващи "дупки". Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ е провел серия от проверки на американските аерогари и е стигнал до заключението, че системите за сигурност в тях работят изключително неефективно, предава телевизия АВС.

Според източници на медията, служители на ведомството са работили под прикритие и са установили, че голяма част от летищните служби за сигурност не могат да изпълняват адекватна проверка нито на пътниците, нито на багажа в 80% от случаите, предаде БГНЕС. Проблемите се дължат както на оборудването, така и на методите, които се използват.

Разкритията показват, че от 2015 година насам не е постигнат никакъв напредък по отношение на сигурността на американските летища. Тогава отново бяха проведени инспекции, които разкриха наличието на големи пробиви в сигурността. В процеса на разследването, действащи под прикритие служители на Департамента по вътрешна сигурност бяха установили, че в 95% от случаите е възможно да се премине през контролните пунктове със скрито оръжие или взривни вещества.

Водещи

Най-четени