Втори атентат в Багдад само за няколко часа 30.05 | 14:07

Поне 7 души са загинали, а 30 са ранени след взрив на още една кола-бомба

От iNews.bg

Втори атентат бе осъществен в Багдад само в рамките на няколко часа, след като тази сутрин в иракската столица бе взривена кола-бомба, вследствие на което имаше десетки загинали и ранени, сега отново гръмна автомобил, натъпкан с бомби. Инцидентът е станал в близост до един от мостовете над река Тигър в града.

Вследствие на взрива са загинали най-малко 7 души, а 30 са били ранени, съобщава "Ал Джазира". Засега никой не е поел отговорност за атентата. Не е изключено обаче организатор на нападението да се окаже "Ислямска държава", която вече призна, че стои зад терористичната атака от сутринта.

Тогава отново кола-бомба бе взривена в близост до магазин в центъра на града. Загинаха 15 души, а други 24 бяха ранени, припомня "Интерфакс". От агенцията отбелязват, че атентатите се случват по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

През последните няколко дни терористичните атаки в Ирак станаха почти ежедневие. Експертите обясняват това с напредъка на операцията за освобождаването на Мосул от "Ислямска държава". Багдад твърди, че приключи ли тя и бъде ли изгонен от града и последният джихадист, това ще е края на "халифата" на терористичната групировка в Ирак. Именно поради тази причина "Ислямска държава" е насочила усилията си към организиране на по-голямо количество атентати, смятат експертите.

Водещи

Най-четени