Във Великобритания се плашат от наплив на български имигранти 29.10 | 19:30

Притеснението е породено от облекченията, които трябва да влязат в сила от 2014 г.

От Владислав Рашков

Британците могат да отстъпят много от работните си места на българи и румънци, когато бъдат въведени облекчения за работа в страната, съобщава в. Daily Mail.

Миграционни изследователи изчисляват, че когато ограниченията за работа и живеене на граждани от ЕС в страни от ЕС бъдат вдигнати в края на следващата година, това ще означава че около 30 млн. българи и румънци ще имат достъп до трудовия пазар на Великобритания.

В момента на Острова има ограничения за работа на граждани от двете балкански страни.

Анализаторите посочват, че повишението на хората, търсещи работа от Румъния и България ще е много по-високо от това, което се е наблюдавало, когато Полша получи облекченията. Това се дължи на лошите икономически условия в двете държави.

Изданието посочва, че близо 40 хил. са българите и румънците, които са се преселили във Великобритания. Като основен мотив за това вестникът посочва четирикратно по-високите доходи.

Допълнително разследване на Sunday Telegraph показа, че над 50 хил. европейци са прекосили британската граница, за да започнат работа, която не им е била позволена по закон.

Водещи

Най-четени