Външно: Пострадалият в Лондон българин е стабилен 06.06 | 09:15

Не се потвърди информацията за друг засегнат при атентата наш сънародник

От iNews.bg

Състоянието на българина, пострадал при терористичната атака в Лондон в събота вечерта, е стабилно. Животът му е извън опасност. Българският посланик е посетил лечебното заведение, където е настанен и е заявил своята готовност да се срещне се него, когато състоянието му позволява това. Това заяви пред Нова телевизия заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, предаде БГНЕС. На въпрос дали има информация за други пострадали българи, Георгиев заяви, че няма такива данни.

"Няма точка по света, която да е сигурна. Срещу нас стои един враг, който няма образ. Ние не може да го разпознаем, дори да го срещнем на улицата. Към настоящия момент нямаме информация за конкретно нападение, което да бъде инициирано на територията на България. Нашите служби работят в постоянен контакт както помежду си, така и с чуждестранните партньори, за да се гарантира максималната безопасност на българските граждани”, коментира още Георгиев.

Той призова хората да са внимателни независимо къде се намират. Ако може да избягват публични места, където има струпвания на много хора. Да избягват пикови часове около спирки и места, където има голям поток от хора.

Водещи

Най-четени