Грузински спецчасти ликвидираха чеченец от „Ислямска държава“ 01.12 | 17:49

Предполага се, че той стои зад атентата на летището в Истанбул от миналото лято

От iNews.bg

Бивш боец на групировката "Ислямска държава", заподозрян като организатор на кръвопролитното нападение на летището в Истанбул през юни 2016 г., е бил ликвидиран миналата седмица при операция на спецслужбите в Грузия. Това съобщи днес говорителката на грузинската Служба за държавна сигурност Нино Гиоргобиани, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Потвърдено е, че един от тримата убити при операцията на 22 ноември е чеченецът Ахмед Чатаев, каза тя. По думите ѝ самоличността на Чатаев е била установена с помощта на ФБР чрез анализ на ДНК и пръстови отпечатъци, предаде БНТ.

Операцията в жилищна сграда в предградие на столицата Тбилиси е продължила 20 часа. В нея освен тримата заподозрени терористи е бил убит един грузински полицай и ранени трима негови колеги. Арестуван е бил един член на въоръжената група.

Грузинският вътрешен министър Гиорги Гахария каза днес, че вероятно членовете на клетката са влезли в Грузия нелегално. Продължава уточняването на подробностите около случая, добави той. При самоубийствения бомбен атентат на истанбулското летище "Кемал Ататюрк" на 28 юни 2016 г. загинаха 45 човека и десетки бяха ранени, припомня Асошиейтед прес.

Най-четени