Гръцките фермери не се отказват! Готвят се да засилят натиска по целите Балкани 01.02 | 08:14

Очаква се да блокират движението по всички пътища до Солун

От iNews.bg

Гръцките фермери, които миналия ден за втори път успяха да блокират българската граница за около час, се готвят да засилят натиска. За днес са предвидили да запречат движението по всички пътища до Солун. Засега обаче не се знае дали отново ще "атакуват" входа с нашата страна при пункт "Промахон".

Полицията в Гърция определи действията им като "грубо нарушение на обществения ред". Властите в южната ни съседка уверяват, че се прави всичко необходимо за предотвратяването на нова блокада, съобщава БНР.

Припомняме, че миналия ден недоволните блокираха и границата с Македония при "Евзони", където продължава да има напрежение. Там трафикът е спрян, а товарните автомобили се пренасочват към Кулата.

Към границата с Албания също се насочва техника и се очаква тракторите да запречат преминаването. Представители на фермерите продължават преговорите с правителството за оттегляне на закона за високите данъци. Главният секретар на МВР увери, че вътрешните министри на двете страни са в постоянен контакт по проблема, за да се предотврати евентуална нова блокада. 

Водещи

Най-четени