Гръцките фермери продължават с опитите да докарат тракторите до „Кулата“ 28.01 | 12:58

Полиция и жандармерия все още успяват да ги задържат в района на Серес

От iNews.bg

Гръцките фермери продължават с опитите си да достигнат общата ни граница и да я затворят. Вече четвърти ден тракторите им и друга техника е струпана край Серес в готовност да потегли към "Кулата-Промахон". Засега обаче обстановката на нашето ГКПП е привидно спокойна, предаде Нова ТВ.

Тракторите на гръцките фермери остават край пътя в Серес, а повечето земеделци ги няма. В ранния следобед обаче обстановката започва да се променя. Малка част от фермерите идват, за да опипат почвата за отправяне към "Кулата". На три пъти жандармерия препречи пътя им, но опитите им продължават. Засега гръцките власти са категорични,че няма да допуснат границата  с България да бъде блокирана.

Междувременно от Съюза на транспортните работници у нас обявиха,че се готвят за контраблокада, каквато обещаха и преди 2 седмици, когато се заговори за ново затваряне с трактори на граничните пунктове между България и Гърция. "Нашите намерения са при евентуално затваряне на границата да предприемем контрапротест по цялата гранична линия, да се затворят всички КПП-та с Гърция. Мислим да помолим нашите съседни от Македония и Турция да направят същото, за да се покаже, че не може една група фермери от Гърция да контролират икономиката на няколко съседни държави", заяви Александър Стаболийски, заместник-председател на Съюза на транспортните работници. Той увери, че могат да организират контраблокада за 24 часа.

Водещи

Най-четени