Гръцките фермери успяха, само че блокадата е към Солун 30.01 | 15:44

Недоволните протестират срещи правителството и полицията

От iNews.bg

От няколко дни недоволни гръцки фермери се опитват да препречат границата с България. За кратко успяха в събота, но полицията успява да се справи със ситуацията. В отговор недоволните блокираха пътя за Солун, като този път протестират не само срещу правителството, но и срещу полицията, заради която не могат да стигнат до границата ни.

Припомняме, че от дни полицията спира всички възможни достъпи до граничния пункт, а на пътуващите осигурява обходни маршрути. Също така има охрана и на централния път, и на всички отбивки.

Лидерът на протестиращите заяви, че блокадата е безсрочна. Заканват се да продължи, докато не им позволят да се прехвърлят на гръцко-българската граница. Така в момента практически е невъзможно да се достигне от Промахон до Солун и обратно. Обходният маршрут е много рискован за ТИР-ове. По тази причина някои превозвачи предпочитат да минават през границата с Македония при Евзони. 

Другата нова блокада днес е в Солун на отбивката за летището. Пътят ще остане затворен няколко часа, а от утре – безсрочно. На другите блокади по магистралата Солун-Атина се очаква спиране на движението по-късно за по три часа, предаде БНР.

Водещи

Най-четени