Гърция повдигна обвинения срещу 15 екстремисти 24.11 | 12:32

Предполага се, че са свързани с колетите-бомби до посолства в Атина

От Любомир Тасев

Гръцките власти идентифицираха 15 членове на екстремистката група "Заговор на ядрата на огъня", заподозрени за голям брой терористични акции, съобщи МИА. Съдебният процес трябва да започне на 17 януари.

Две лица, които бяха арестувани в началото на месеца заради съмнения, че са участвали в изпращането на пакети с експлозиви до посолства в Атина и политици в чужбина, заявиха, че принадлежат към тази група.

Колет-бомба бе изпратен и до българското посолство в Атина на 2 ноември и бе обезвреден с контролиран взрив.

В писмо, публикувано в интернет, Панайотис Аргирос и Герасимос Цакалос посочват, че не чувстват вина за това, което са направили и подкрепят всички акции на тази организация.

Аргирос и Цакалос са обвинени, че са изпратили два пакета-бомби до посолството на Мексико в Атина и седалището на европейската агенция Евроджъст в Хага.

При арестуването им у тях бяха открити пакети с експлозив, предназначени за френския президент Никола Саркози и белгийското посолство в гръцката столица. Освен двамата арестувани са идентифицирани още 13 членове на групата, които са обвинени въз основа на доказателства, открити в атинското предградие Халандри.

Водещи

Най-четени