Двама от стожерите на News Corporation подадоха оставки 16.07 | 10:07

Неприятностите за Рупърт Мърдок разклащат из основи медийната му империя

От Ивайло Ачев

Главният изпълнителен директор на Dow Jones Лес Хинтън последва примера на колежката си Ребека Брукс и подаде оставка, предаде агенция "Блумбърг". Така за по-малко от 24 часа медийната империя на Рупърт Мърдок понесе два много тежки удара.

До 2007 година Хинтън оглавяваше News International – подразделението на News Corporation, което отговаряше за британските издания на империята на Мърдок. После той беше заместен именно от Ребека Брукс, която беше главен редактор на вестник "Сън", а преди това работеше и като главен редактор на News of the World.

Брукс вече се съгласи да се изправи пред британския парламент по повод скандала с подслушването на телефони, който доведе до спирането на News of the World. Синът на Рупърт Мърдок – Джеймс, също ще свидетелства пред британския парламент.

Неприятностите за Рупърт Мърдок следват една след друга след като вчера (15.07.11) стана ясно, че ФБР проучва дали да започне официално разследване по подозрение, че News Corporation е опитала да се сдобие със записи на телефонните разговори на жертвите от 11 септември.

Водещи

Най-четени