Двама полицаи бяха застреляни до управлението във Фъргюсън 12.03 | 13:57

До инцидента се стигна след протест за убийството на чернокож младеж в САЩ

От iNews.bg

Двама полицаи бяха простреляни по време на протест пред полицейския участък във Фъргюсън в щата Мисури, предаде Reuters. Единият полицай е прострелян в лицето, а другият в рамото. Те са били ранени, докато са се опитвали да разпръснат протеста, обясни Джон Белмар, началник на полицията на окръг Сейнт Луис, в пределите на който се намира и Фъргюсън. Животът на ранените полицаи не е в опасност. 

 Протестът се състоя броени часове след като началникът на полицията Томас Джаксън подаде оставка след критичен федерален доклад, който твърди, че полицията в града е предубедена към чернокожите. В началото демонстрацията протичала спокойно, но после се прераснала в размирици и най-малко двама души били арестувани от силите за борба с безредиците.

1480995

Докато полицаите се опитвали да разпръснат протестиращите, отекнали изстрели. Демонстрантите се изплашили и много от тях легнали на земята. Други започнали да викат: "Простреляха ченгета". Според представител на протестиращите стрелецът не е бил сред тях, а изстрелите са дошли откъм съседен хълм. 

До напрежението се стигна, след като полицай застреля невъораженият18-годишен Майкъл Браун.

Разследването прецени, че няма основания за започване на дело срещу полицая, но министерството на правосъдието поръча доклад за работата на полицията във Фъргюсън, който беше публикуван миналата седмица.

1480997

 

Водещи

Най-четени