Дейвид Камерън получил 200 хил. паунда подарък от майка си 10.04 | 11:20

Британският премиер публикува данъчната си декларация, за година официално получил още толкова

От iNews.bg

Британският премиер Дейвид Камерън е получил като подарък от майка си сумата от 200 хил. паунда. Това твърди телевизия Sky News. Парите представляват добавка към наследените по-рано 300 хил. паунда от баща му Иън Камерън, който е починал през 2010 г. Засега обаче произходът на сумите остава неясен. След като преди дни гръмна скандалът с "Документите от Панама”, от които стана ясно, че бащата на британския премиер е имал регистрирана офшорна компания още от 1982 г., се появиха съмнения, че Дейвид Камерън има доходи, които укрива и не плаща върху тях данъци.  

В тази връзка той публикува данъчната са и декларация за периода 1 април 2014 – 31 март 2015 г. От нея става ясно, че през това време Камерън е платил близо 76 хил. паунда налози. Доходите му в рамките на въпросните 12 месеца пък възлизат на малко над 200 хил. паунда.

От тях 47 хил. паунда са приход от наема, който той получава от семейното си жилище в лондонския квартал "Нотинг Хил”, за който обяви още при публикуването на "Документите от Панама”, предаде ТАСС. Сумата обаче е половината от платената от наемателите, тъй като съпругата на Дейвид Камерън получава останалите 50% като съсобственик на къщата.

Освен това в декларацията са посочени и заплатите на британския премиер. Също така в документа фигурират и приходи от лихви върху банковите депозити на Камерън. От тях британският премиер е получил малко над 3000 паунда.