Дете от "Ислямска държава" екзекутира предполагаем агент на Мосад 11.03 | 09:41

Момчето допира пистолет в челото на осъдения и стреля

От iNews.bg

Джихадистите от терористичната организация "Ислямска държава" разпространиха видео, в което момче убива израелец, подозиран в шпионаж в полза на Мосад, съобщава Reuters.

Името на екзекутирания е Мохамед Мусалам. На 13-минутното видео той, облечен в оранжев комбинезон, признава, че е бил вербуван и обучен от израелското разузнаване, като баща му и по-големият му брат му предложили да работи за спецслужбите.

Той се бил присъединил към "Ислямска държава", за да предава на Израел информация за тайници с оръжие, бази и палестински новобранци.

Един от джихадистите прочита на френски присъдата над застаналия на колене Мусалам. След това момчето, облечено във военна униформа, допира пистолет в челото на Мусалам и стреля. После детето стреля още три пъти в него и извиква: "Алах акбар!".

Чиновници от израелските спецслужби заявили, че са осведомени за видеото, но не са успели да потвърдят неговата автентичност. Семейството на екзекутирания отрича той да е бил израелски шпионин.

"Ислямска държава" е терористична групировка, възникнала между Сирия и Ирак, където е завладяла редица провинции и е провъзгласила "халифат" на превзетите територии. По-рано джихадистите взеха като заложници граждани на редица държави, след което показателно ги екзекутираха.