Джафери благодари на България за подкрепата за ЕС и НАТО 20.02 | 11:58

Хубаво е да имаш приятели, още по-хубаво – да са ти съседи, каза той

От iNews.bg

НАТО за нас стана реалност, заяви председателят на Събранието на Северна Македония Талат Джафери, предаде БГНЕС. Той бе гост на българския парламент, където присъства на гласуването, при което с пълно единодушие българските депутати Протоколa към Северноатлантическия договор за присъединяването на Република Северна Македония, подписан на 6 февруари в Брюксел.

Джафери благодари на България за подкрепата, която е оказала на страната ни по нейния евроатлантически път. "Убеден съм, че присъствието на България покрай нас е силна гаранция за това, че ние и Западните Балкани ще се развиваме и напредваме, което ще донесе мир, стабилност и благосъстояние на всички граждани. Хубаво да имаш искрени приятели, но още по-хубаво е чувството, когато това са нашите съседи", заяви Джафери.

От своя страна българският му колега Цвета Караянчева обяви, че България и Северна Македония могат да се гордеят с договора за приятелство и добросъседство, който подписаха помежду си. "С този договор показахме, че ние търсим допирните точки, точките на съгласие и разбирателство", смята тя. Тя подчерта, че макар и Балканите дълго време да бяха давани като нарицателен пример за конфронтация, примерът на двете държави е потвърдил тяхната обща решителност да работят за мир, стабилност и суверенитет.

Водещи

Най-четени