Джихадист уби полицай в Турция 14.08 | 10:57

Мъжът бил арестуван, незнайно как имал в себе си нож

От iNews.bg

Полицай бе убит снощи в Истанбул от предполагаем джихадист. Инцидентът е станал в близост до едно от полицейските управления в мегаполиса. Нападателят току-що е бил арестуван. Той обаче извадил нож и наръгал смъртоносно служителя на реда. Предполага се, че нападателят е член на "Ислямска държава", предаде БГНЕС.

Заподозреният е застрелян от силите за сигурност. Според информация на агенция "Доган”, мъжът е бил заподозрян в подготовката на самоубийствен атентат. Инцидентът е станал малко преди 23:00 часа, местно време, докато нападателят е слизал от полицейската кола, за да бъде отведен в ареста. Полицаят е починал от раните си, след като била извикана линейка. Няколко медии поставиха въпроса как арестуваният е притежавал нож.

Турция понесе в продължение на две години множество смъртоносни атаки, за които или ИД пое отговорността, или ѝ бяха приписани от властите. При последната такава атака в новогодишната нощ в истанбулски клуб загинаха 39 души. Оттогава джихадистите не са извършвали нападение на турска територия, но властите редовно провеждат арести на "терористи", а и мерките за сигурност остават засилени.

Водещи

Най-четени