Джихадисти в центъра на Лондон! 06.07 | 14:27

Мъж се заметна със знамето на "Ислямска държава" и обиколи Биг Бен и парламента

От Йоанна Димитрова

Непознат мъж се "облече" със знаме на "Ислямска държава" (ИД) и се разходи гордо в центъра на Лодон. Полицията се срещна с мъжа, който вървеше с малко дете на раменете си. И то, като баща си, размахващо мини вариант на флага.

Изумителната снимка на случката потвърждава, че мъжът е минал покрай сградите в центъра и покрай група скаути, докато е развявал черен флаг и е носил малко момиче на раменете си, също със знамето на терористичната групировка.

Полицейските служители са говорили с мъжа, но той не е арестуван, тъй като носенето на знамето или емблемата само по себе си не е престъпление, пише Independent. 

Шокиращият случай стана само няколко дни преди Великобритания да отбележи 10-ата годишнина от т.нар. "7/7" бомбени атентати, извършени от ислямски екстремисти, при които загинаха 52 души на 7 юли, 2005 година.

Поданиците на Великобритания възмутени коментираха случая в социалните медии. Коментари като "как може някой да позволи на този човек да се разхожда покрай парламента с флаг на ИД!?" не бяха рядкост. Хората с право са наплашени, тъй като напоследък държавата им е под прицела на терористични заплахи.

Водещи

Най-четени