Джихадисти убиха петима души, били британски шпиони 03.01 | 19:01

В разпространеното видео „Ислямска държава” заплашва и Дейвид Камерън

От iNews.bg

Терористичната групировка "Ислямска държава” е убила петима души, за които твърди, че са били шпиони на Великобритания. Това става ясно от разпространено видео с екзекуцията. По време на клипа терористите отправят и предупреждение към британския премиер Дейвид Камерън, съобщава The Independent.

На видеозаписа се виждат петима души, облечени в оранжеви гащеризони, за които джихадистите от клипа твърдят, че са извършвали шпионаж в полза на британските спецслужби. Според изданието е възможно и това да не е истина, но е било очевидно, че са работили за международната антитерористична коалиция и са предавали снимки и видеоматериали от град Рака за чуждо разузнаване.

Преди да бъде извършена екзекуцията на петимата, един от бойците на "Ислямска държава” заявява, че клипът е послание към британския премиер Дейвид Камерън. Освен това джихадистът го нарича "идиот” и "роб на "Белия дом”.  

Целият клип е с продължителност 10 минути, предаде "РИА Новости”. Засега обаче не може да се потвърди дали записът е достоверен.

Водещи

Най-четени