Джихадистите с нова тактика за терор в Европа – ще тровят храни 18.09 | 10:39

Атентатите по новата схема ще са много по-евтини и лесни за осъществяване, предупреждават френски спецслужби

От iNews.bg

Франция предупреждава за опасност от атентати в цяла Eвропа. Освен това за осъществяването им ще се разчита на нова тактика, която ще направи терористичните нападения много по-евтини за осъществяване, както и по-лесни за организиране, тъй като ще могат да се осъществяват и от терористи единаци. Вестник "Льо Паризиен" твърди, като се позовава на секретен документ, че екстремисти планират да организират серия от атаки, предаде Нова телевизия.

Терористите заплашват с горски пожари, отравяне на хранителни продукти, както и нападения на железопътни линии. Според информацията на френските служби, "Ислямска държава" ще осъществява пропаганда, насочена към терористи единаци. Действайки сами, това ще има позволи да осъществяват по-лесно намеренията си, а паралелно властите по-трудно да засичат какво се планира, тъй като е възможно почти никой да не знае за предстоящото нападение, организирано само от един единствен човек.

Паралелно с това, според нов научен доклад, атентатите ще стават и все по-евтини. Вече не е необходимо нападателите да разполагат с големи суми, за да осъществят кръвопролития. Понякога те ще набавят необходимите им средства или предмети чрез кражби.

Водещи

Най-четени