До 12 нараснаха жертвите на „Ирма“ във Флорида 13.09 | 08:16

Близо 5 млн. домове и други сгради продължават да са без ток

От iNews.bg

Броят на загиналите вследствие на урагана "Ирма" във Флорида вече нарасна до 12 души. Преди 24 часа се съобщаваше за двама по-малко. "Настоящият брой на потвърдените смъртни случаи, за които е отговорен ураганът "Ирма”, е 12", заяви говорителят на Агенцията за кризисен мениджмънт Алберто Москосо, цитиран от АФП. Междувременно в щата започнаха дейностите по разчистване и възстановяване на щетите от бурята, предаде "Фокус".

В същото време близо 5 млн. домакинства, бизнеси и организации все още продължават да са без електричество, предава Deutsche Welle. Към момента електрическите компании се фокусират върху възстановяването на електроснабдяването за училищата, болниците и инфраструктурните обекти.

Федералната агенция за кризисен мениджмънт заяви, че според предварителни проучвания, във Флорида Кейс около 25% от домовете са унищожени, а още 65 на сто имат сериозни щети. Властите спряха хората, които искаха да се върнат на островите Флорида Кейс, за да дадат повече време на службите, които разчистват и възстановяват.

Водещи

Най-четени