Доналд Тръмп нарече Обама "безразсъден", призова го да подаде оставка 24.10 | 21:34

Бизнесменът разкритикува държанието на американския президент в Twitter

От Пламена Вълчева

Доналд Тръмп определи поведението на Обама като "безотговорно" и го призова да си подаде оставката. Тръмп използва социалната мрежа Twitter, за да порицае поведението на президента на САЩ във връзка с новината за хоспитализирания в Ню Йорк пациент със симптоми на Ебола.

Става дума за 33-годишния Крейг Спенсър, който се върна от Гвинея, където се е борил с вируса Ебола в редиците на организацията "Доктори без граници", пише Huffington Post. 

В поредица от послания Доналд Тръмп се обърна в Twitter, критикувайки Обама: 

"Ако този доктор, който така самонадеяно пристигна в Ню Йорк от Западна Африка има Ебола, тогава Обама трябва да се извини пред целия американски народ и да си подаде оставката". 

"Седмици съм говорил на президента Обама, да спре полети от Западна Африка. Това е толкова просто, но той отказа. Пълна некомпетентност", гласи друг пост на Доналд Тръмп.

На съвещание относно борбата с разпространението на вируса Ебола Барак Обама заяви, че забраната за пътуването в страните от Западна Африка не е най-добрият начин за борба с болестта. Той отсече, че мерките, които се вземат на летищата в САЩ, са адекватни.

Президентът на САЩ по-рано обяви, че Ебола е заплаха за цялото световно общество, но средностатистическият американец няма как да се зарази. Той призна, че е прегърнал една от медицинските сестри, грижили се за болен от Ебола и се чувствал в безопасност.

Епидемията от Ебола до момента е отнела живота на 4,4 хиляди души.

1420242


Водещи

Най-четени