Дъщерята на Цветан Василев с мярка за неотклонение в Белград 25.08 | 18:53

Радосвета Василева обаче не е в ареста, за нея е издадена червена бюлетина от Интерпол

От iNews.bg

Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета, е с мярка за неотклонение в Сърбия. Радосвета Василева обаче не е в ареста. Това стана ясно от новосъздадения блог на дъщерята на банкера, предаде news.bg.

Тя посочва, че властите в Сърбия са ѝ обяснили, че за нея е издадена червена бюлетина на Интерпол.

Припомняме, Василева се издирва от началото на месец август с европейска заповед за арест. Тя е обвинена в пране на пари.

Василева разказва още, че отишла в Сърбия, за да се види с баща си за неговия рожден ден, който е на 12 август. Когато пристигнала в Сърбия тя отишла до полицията, за да се регистрира, но тогава разбрала, че се издирва с европейска заповед за арест.

След като се изяснило, че Василева се издирва, съдебните власти в Сърбия решили тя да не бъде задържана, но и да не напуска Белград.

Дъщерята на банкера обяснява, че е станала интересна на българските власти заради задвижването на процедурата по американския закон "Магнитски".

Според Василева проблемите за семейството ѝ идват от това, че баща ѝ Цветан Василев "отказал да прехвърли активите на КТБ на мафията". По думите ѝ инициатор на атаката срещу Василев бил Делян Пеевски, който си сътрудничил с прокуратурата.

Стана ясно и че семейство Василеви са завели дела в Европейския съд по правата на човека, съобщи БНР.

Водещи

Най-четени