Ева Майдел: Мигрантската криза раздели най-много обществото в ЕС 17.04 | 14:53

Нито едно събитие преди това не е довело до толкова сериозно разцепление между хората

От iNews.bg

Българският Евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, участва в дебат на тема миграцията и сигурността в Европа, организиран от Фондация "Ханс Зайдел" и научния институт на Холандската християндемократическа партия (CDA). Събитието бе част от еднодневната конференция "Европейски дебати за бъдещето на ЕС", състояла се в Хага на 16 април 2018 г.

"Европейският съюз е преодолял много кризи, но нито една от тях не е разделяла общественото мнение толкова силно, колкото кризата с мигрантите. От 2015г. насам, тази криза все още не може да намери устойчиво решение. Тя е и своеобразен тест за европейския проект. В тази връзка, Българското председателство на Съвета нa ЕС е съсредоточило усилията си в намиране на конкретни и практически решения, които включват всички държави членки. Когато липсва споделена политическа воля, правилният път е да се търсят добри технически механизми за справяне с кризата." , коментира Ева Майдел по време на дебата.

Конференцията бе открита от проф. Урсула Менле, председател на фондация "Ханс Зайдел", а между участниците бяха Сибранд Бума, лидер на парламентарната група на Холандската християндемократическа партия евродепутати, национални политици и експерти по сигурността от Австрия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия и Италия. Освен темата миграция, събитието засегна и темите за бъдещето на средната класа в Европа, и перспективите пред европейската интеграция.

Водещи

Най-четени