Един убит и двама ранени при нападениe в японски влак 10.06 | 16:33

Агресорът е налетял на хората с нож, вече е арестуван

От iNews.bg

В Япония арестуваха мъж по подозрение, че с нож е убил един и е ранил други двама пътници на влак-стрела, съобщи полицията. Фаталните пробождания са нанесени късно вчера вечерта на влака влака шинкансен (влак-стрела), пътуващ от Токио за Осака. Полицията е задържала заподозрения, когато влакът спира на гара Одавара, предаде Нова ТВ, цитирайки БГНЕС. 

Влакът е превозвал повече от 800 пътници по време на инцидента. Длъжностни лица казват, че мъжът, закаран в болница с рани по врата, по-късно починал от нараняванията си. Другите две жертви са жени.

Заподозреният Ичиро Коджима е на 22 години. Коджима е избрал произволно жертвите си и бил въоръжен с "многобройни остри предмети", твърдят от полицията, информира японската телевизия NHK. Свидетели разказват, че пътниците са били облети със сълзи, когато се опитвали да избягат в паника. 

В Япония такива нападения са рядкост, доколкото Страната на изгряващото слънце е с един от най-ниските като брой престъпления, придружени с насилие. През 2015 г. мъж умря, след като се самозапали, докато беше във влак-стрела. Жена загина и повече от 20 души получиха различни наранявания, след като огънят се развихри и обхвана редица вагони. 

Водещи

Най-четени