Екшън в бежански център в Германия 03.05 | 17:23

На същото място в понеделник имаше размирици

От iNews.bg

Германската полиция нахлу в центъра за бежанци, където преди три дни се опита насилствено да отведе гражданин на Того за депортиране. Няколкостотин тежковъоръжени полицаи претърсиха сградата в Елванген в източната част на областта Баден-Вюртемберг и арестуваха 23-годишния младеж, потърсил убежище, съобщиха властите, предаде БГНЕС.

В началото на седмицата четирима полицаи се опитали да задържат западноафриканеца, за да го върнат в Италия, първата страна в ЕС, в която е потърсил убежище. Но те са били принудени да отстъпят, когато са се сблъскали с около 150 африкански мигранти с "агресивно и заплашително поведение", заяви говорител на местната полиция. Тълпата заобиколила двете полицейски патрулни коли и заплашила служителите на реда, докато не предали ключовете от белезниците на задържания.

Директорът на регионалната полиция Бернхард Вебер заяви, че размириците в понеделник са "безпрецедентни" след масовия приток на повече от един милион мигранти в страната през периода 2015-2016 г. Ръководителят на германския полицейски синдикат Райнер Вендт призова за незабавно експулсиране на всеки бежанец, нападнал полицията, настоявайки, че "те не трябва да се наслаждават дори на час свобода, докато не се върнат в страната, от която произхождат".

Водещи

Най-четени