Екшън на "Хитроу"! Задържаха терорист, подготвял атентати 05.05 | 09:37

Вчера бе задържано и друго заподозряно лице на британското летище

От iNews.bg

Британската полиция арестува мъж по подозрение за тероризъм на лондонското летище "Хийтроу”. 30-годишният мъж е задържан, веднага след като слязъл от самолета. Той пристигнал в Лондон от Истанбул, предаде Ройтерс, цитирана от бТВ.

Арестуваният е заподозрян в подготовката на терористични атаки и обучение на бойци, които да ги изпълняват. Към момента той остава в ареста.

Междувременно в четвъркът отново на "Хитроу" полицията арестува мъж на 50 години, отново по подозрение в тероризъм, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в британската столица. Той е задържан от служители на силите за борба с тероризма след пристигането си от Кайро.

Мъжът е арестуван по подозрения, че някои от вещите му съдържат информация, която би била полезна на човек, планиращ терористичен атентат.

В рамките на разследването е извършен обиск в северната част на Лондон. Полицията съобщи, че арестът е бил планиран предварително и не е свързан с групировката "Ислямска държава", нито с конфликта в Сирия.

Засилването на опасенията за възможна терористична атака във Великобритания доведе до затягане на мерките за сигурност по летищата и увеличаването на проверките на пътниците, пристигащи с полети от Близкия изток.

Водещи

Най-четени