Ердоган заминава за Лондон 13.05 | 13:25

Той възнамерява също да обсъди обстановката в Сирия, Ирак и Кипър

От iNews.bg

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на тридневно работно посещение във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на неговата канцелария. В рамките на визитата Ердоган възнамерява да се срещне с министър-председателя Тереза Мей и кралица Елизабет Втора.Посланикът на Великобритания в Турция Доминик Чилкот изрази надежда в интервю за Анадолската агенция, че визитата ще даде импулс на развитието на двустранните отношения, а също ще укрепи сътрудничеството по въпроси като борбата с тероризма и организираната престъпност и нелегалната миграция.

Ердоган смята да разтоваря с Тереза Мей за сътрудничеството в търговията, културата, сигурността, отбранителната промишленост. Той възнамерява също да обсъди обстановката в Сирия, Ирак и Кипър, както и отношенията между Турция и Европейския съюз.

Визитата ще премине на фона на кампанията за предсрочните парламентарни и президентски избори в Турция на 24 юни. Ердоган се бори за преизбиране, а неговата Партия на справедливостта и развитието - да запази пълния си контрол над парламента.

Водещи

Най-четени