Ердоган призова и кюрдите да гласуват за повече власт в ръцете му 02.04 | 12:39

Турският президент с нови обвинения към Европа, че подкрепя терористи

От iNews.bg

Турският президент Реджеп Ердоган се самоопредели като "пазител на мира" и призова кюрдите в югоизточната част на Турция да гласуват с "да" на референдума на 16 април за измененията в конституцията, които биха му дали нови правомощия.

В реч в доминирания от кюрдското малцинство Диарбекир Ердоган обвини левоцентристките партии в Европа, че подкрепят Кюрдската работническа партия и допълни, че терористи от тази организация са се инфилтрирали в германската полиция, предаде БНР.

Турският президент отправи поредна обида към Европа като я нареди до определяните от него за терористи активсти на ПКК и живеещия в изгнание в САЩ Фетулах Гюлен."Ако е казал Господ, ще короноваме реформите на 16-и април. Нека мощният глас "Да" да отекне от Диарбекир толкова силно, че сърцата на онези в Кандил, Пенсилвания и Европа се качат в гърлата им", призова Ердоган.

Междувременно в Истанбул лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че неограничената и безконтролна власт в ръцете на когото и да било, би била катастрофа за Турция.

Водещи

Най-четени