Жертвите на „Матю“ вече минаха 300 07.10 | 08:46

По-голямата част от загиналите са от Хаити

От iNews.bg

Ураганът "Матю" изглежда няма намерение скоро да остави застрашените да си отдъхнат. Жертвите от стихията вече минаха 300 души. Според прогнозите това няма да е края на бедствието в централна и части от Северна Америка.

Преобладаващата част от загиналите са в Хаити, съобщват световните медии. Най-големият град на полуострова Джереми е вече почти разрушен, а някои райони са напълно откъснати от света. Повечето от хората са пострадали от падащи дървета, летящи отломки и водата, идваща от повишените речни корита.

Щатите вече обявиха извънредно положение и в югоизточния щат Южна Каролина, след като същото се случи по-рано и във Флорида. Хората в застрашените райони се опитват да се евакуират, но движението по пътищата миналия ден бе изключително натоварено. Бензиностанциите и хранителните магазини са напълно опразнени, защото хората се запасяват.

Припомняме, че "Матю" е от четвърта категория по петстепенната скала с ветрове със скорост от 210 до 250 км/ч. Заради опустошенията в Хаити властите отложиха президентските избори, които трябваше да се проведат в неделя.

Водещи

Най-четени