Жертвите на "Флорънс" нараснаха 16.09 | 13:13

Общият им брой към момента е 14

От Ани Романова

Ураганът "Флорънс", отслабнал до тропическа буря, причини гибелта на още трима души в американските щатите Северна Каролина и Южна Каролина. Така общият брой на жертвите нарасна на 8,   съобщава  БГНЕС, цитирайки CNN. Часове по-късно броят на жертвите отново беше коригиран - те станаха 14, като се съобщава и за починало дете. 

Според Националния център за наблюдение на ураганите в САЩ, "Флорънс" се намира на 85 километра западно от Мъртъл Бийч (Южна Каролина) и се движи на запад със скорост от 1.3 м/сек., а скоростта на вятъра достига до 20.1 м/сек.

Властите в щатите Джорджия, Вирджиния, Северна Каролина, Южна Каролина, Мериленд, също и в столицата Вашингтон, въведоха режим на извънредна ситуация. Бурята вече доведе до наводнения в няколко региона на Южна и Северна Каролина. В някои градчета по крайбрежието водата достигна до височина от 60 сантиметра само за два дни, като прогнозите са водният стълб да нарасне до 1 метър. По-рано бе обявена евакуация на крайбрежните райони, чието население е над 1,5 милиона души. На източното крайбрежие на САЩ бяха анулирани повече от хиляда полета, насрочени за петък и събота.

Водещи

Най-четени