Жертвите на земетресението в Мексико растат, вече са 282 (СНИМКИ) 22.09 | 10:30

Няма оцелели деца под срутеното училище в Мексико сити

От iNews.bg

По последни данни загиналите в земетресението в Мексико вече са 282, предадоха световните агенции. Най-много са жертвите в столицата, сред тях има и тайвански гражданин, панамка и испанец, предаде Асошиейтед прес.
 
В столицата Мексико сити най-тежко пострада квартал "Рома". Там продължават спасителните операции на мястото, на което се издигаше седеметажна сграда, в която са работели 70 души. От руините бяха извадени живи 28 души, предаде Франс прес

Междувременно властите опровергаха информациите за живо момиченце под руините на училището "Енрике Ребсамен", срутило се от катастрофалното земетресение във вторник, предаде Ройтерс.

"Сигурни сме, че всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници", заяви по телевизията заместник-министърът на военноморския флот Анхел Енрике Сармиенто, ръководещ спасително-издирвателните операции.

1981557

Той каза, че 11 деца са били спасени от рухналата сграда. Загинали са 19 деца и 6 възрастни. Под отломките на сградата обаче имало жив възрастен човек и спасителите се опитват да го извадят.

1981559

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище, предаде АП.

1981561
 
Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация, предаде Ройтерс.

1981555

Водещи