Жертвите на урагата-убиец в Москва вече са 16 (ВИДЕО) 30.05 | 11:35

170 пострадали от стихията са потърсили помощ в болниците

От iNews.bg

Жертвите на урагана, връхлетял руската столица Москва в понеделник, са шестнадесет души. Броят на пострадалите при незапомнената буря в руската столица пък вече наброяват около 170 души. Това съобщифа властите, цитирани от РИА Новости, предадоха БГНЕС и Фокус.

146 ранени са били хоспитализирани и десетки от тях остават в болничните заведения.

В понеделник руската столица и околностите й бяха връхлетени от силни ветрове със скорост 28-30 метра в секунда, придружени от гръмотевични бури.

Стихията е отнела живота на 11 души в Москва и на петима в Подмосковието. Медицинска помощ са потърсили 168 души, в 15 болници са били настанени 146 пациенти. 108 от тях, включително 22 деца, остават в лечебните заведения, заяви по-рано във вторник Алексей Хрипун, завеждащ департамента по здравеопазване в Москва.

Размерът на причинените материални щети се уточнява. В операцията по ликвидиране на последствията от бедствието участват над 1300 души и 460 единици специализирана техника.
 
Стихията е повалила 3000 дървета, някои от които са затиснали хора и автомобили.

Бурният вятър с пориви до 30 метра в секунда отнесе автобусни спирки и покриви, прекъсна електропроводи и лиши от ток хиляди домакинства. Повредени са са над 1500 автомобила. Пострадали са и множество сгради.

Водещи