Животът на Хосни Мубарак виси на косъм 11.06 | 17:24

Лекарите на два пъти са дефибрилирали бившия египетски президент

От Ивайло Ачев

Здравословното състояние на бившия египетски президент Хосни Мубарак, който беше осъден на доживотен затвор, продължава да се влошава, предаде AP.

На два пъти през днешния ден лекарите е трябвало да използват дефибрилатор, за да върнат Мубарак обратно към живота. 84-годишният бивш египетски президент многократно е губил съзнание и е на системи в болницата.

От лечебното заведение, в което се намира Мубарак, не уточняват защо се е стигнало до използване на дефибрилатор – дали защото сърцето на бившия египетски президент е спряло или защото е страдал от аритмия.

Според информация от официално източници на египетските власти състоянието на Мубарак се влошава драстично от началото на юни, след като стана ясно, че той е осъден, защото не е предотвратил убийствата на протестиращи срещу неговото управление. Отделно Мубарак страда от дълбока депресия.

Вчера, 10 юни, съпругата на Мубарак го е посетила в болницата и е поискала той да бъде прехвърлен в друго, по-добре оборудвано учебно заведение. До него са и двамата му синове.

Водещи

Най-четени