Заев: На референдума решаваме бъдещето на Македония 12.09 | 14:11

Изправени сме пред най-голямото историческо предизвикателство пред страната, казва той

От iNews.bg

На 30 септември на референдума, ние решаваме. Този исторически момент е много по-голям от всички нас, от партиите, разправиите и личните интереси. Става въпрос за бъдещето на нашите деца. Това каза македонският премиер Зоран Заев в обръщение към нацията по повод предстоящия референдум в края на месеца, предаде БГНЕС.

Той призова всички македонци да излязат и да гласуват за "европейска Македония". "Дойде време да бъдем храбри и да погледнем към бъдещето. Днес сме изправени пред най-голямото историческо предизвикателство за нашата страна... Да се възползваме от този исторически шанс. Това е вторият референдум, който ще консолидира нашата независимост и ще кажем "да" за стабилно и сигурно бъдеще, за бъдещето в Европа", заяви Заев.

"На 30 септември, на референдума, ние решаваме. Нашият път не е лесен, но ние знаем какво получаваме... Ние ще бъдем граждани, които избират по-добър живот, с по-високи доходи, за по-добри работни места. Всичко това в красивата ни Македония, сигурна, спокойна, приятелска и стабилна. Европейска", каза македонският премиер. Той припомни, че с Договора от Преспа македонците са запазили своя език, националност култура и история. "С успешния референдум ние, като държава, ще гарантираме завинаги и нашето бъдеще", подчерта министър-председателят Зоран Заев в обръщението си към гражданите.

Водещи

Най-четени