Западът натиска Скопие за договора със София 19.07 | 15:50

Балканите имат нужда от стабилност, той ще им го даде, казват от Берлин и Париж

От iNews.bg

Посланиците на Германия и Франция в Скопие подкрепиха Договора за приятелство и добросъседство между Република Македония и Република България. Той се очаква да бъде подписан в началото на следващия месец по време на визитата на българския премиер на западната ни съседка, припомня БГНЕС.

"Подписването на Договора между Македония и България ще стабилизира допълнително Балканите. В същото време двете държави ще имат повече възможности за приятелство", каза френският посланик Кристиян Тимоние, предаде местната телевизия "Телма".

Според него "когато има добра воля и от двете страни, когато в съседа виждаш приятел, а не враг, тогава може да бъдат разрешени всички спорове". Германският посланик Кристине Алтхаузер смята, че новото правителство на Зоран Заев "в много кратък срок е предприело много смели крачки и един от тях е промяна на отношенията с България". Тя изрази убеденост, че е възможно да се стигне до решение и на дългогодишния спор за името на Република Македония между властите в Скопие и Атина.

Водещи

Най-четени