Започва срещата на Г-7 в Япония 26.05 | 04:01

Презицентът на САЩ ще направи историческо посещение в Хирошима

От iNews.bg

Започва срещата на Г-7 в Япония

Барак Обама ще направи историческо посещение в Хирошима

Лидерите на водещите икономики в света от групата на Г-7 започнат днес двудневна среща в Япония. Тя ще бъде с акцент върху глобалната икономика, тероризма, бежанците, противоречивите претенции на Китай в Южнокитайско море и последствията от възможен "брекзит", предава AFP, цитирана от Фокус.

Държавните ръководители на САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Канада и Япония ще се срещнат в Исо Шима – планинска, рядко заселена област, намираща се на 300 км югозападно от Токио. Втората най-голяма икономика в света - Китай, обаче няма да бъде представена на срещата.

Групата, включваща американския президент Барак Обама, ще прекара четвъртък сутринта в храмов комплекс, който играе важна роля в традиционната японска религия - шинтоизъм. След разговорите на срещата Обама ще направи планираното си историческо посещение на Мемориала на мира в Хирошима, което заплашва да засенчи цялата конференция.

 

Това е първото посещение на американски президент в Хирошима, заличен от атомна бомба на САЩ след края на Втората световна война.

Водещи

Най-четени