Затварят Версайския дворец заради очакван протест на "жълтите жилетки" 22.12 | 11:36

Министерството на вътрешните работи определя броя на протестиращите като най-ниският от началото на демонстрациите

От iNews.bg

Франция се готви за шеста поредна събота на протести, заради което днес ще бъде затворен и Версайският дворец край Париж, предаде France 24.

Опасявайки се от евентуални безредици, властите съобщиха, че в събота ще затворят Версайския дворец и неговите градини. Междувременно търговците в Париж, много от които оставаха затворени през последните два уикенда, за да се опазят от грабежи и насилие, бяха призовани да проявят предпазливост.

Демонстрациите са планирани и в Лион, Тулуза, Орлеан и Бретан. Епицентърът на протестните акции обаче този път е пренесен в провинцията. Демонстрации се планират в Бордо, Лил, Лион, Руан и даже в родния град на президента Еманюел Макрон - Амиен. в Източните Пиренеи пикети се канят да блокират границата с Испания, за да не пропускат камиони с вносни и експортни стоки.

В петък вечер френският Сенат одобри "набор от мерки за подпомагане" на работещитете и пенсионерите, само часове след като те бяха приети от долната камара на парламента. Мерките трябва да влязат в сила в началото на 2019-а година.

Министерството на вътрешните работи определя броя на протестиращите като най-ниският от началото на демонстрациите на 17 ноември, като 282 000 участваха.

Водещи

Най-четени