Земетресения раздрусаха България, Гърция и Македония тази сутрин 02.01 | 09:17

Серията е била около 10 труса, най-силният от 5 по Рихтер, няма данни за щети или пострадали

От iNews.bg

Силно земетресение с магнитуд между 5.0 и 5.2 по скалата на Рихтер разлюля в 06:24 часа тази сутрин Гърция. Епицентърът е засечен на около 160 км южно от София, на територията на Гърция, в района на Дойранското езеро, на 7 км северно от Дросатон, Гърция, на 10 км източно от Стар Дойран, Македония и на 145 км югоизточно от Скопие, сочат данните на Евросредиземноморския сеизмологичен център. Според тях магнитудът е бил 5 по Рихтер Няма данни за разрушения и пострадали, предаде БГНЕС.

Това е най-силното земетресение от серия от около десет труса, които бяха регистрирани тази нощ в южната ни съседка. Те са били с магнитуд между 3.3 и 4 по Рихтер. Най-силното земетресение от 06:24 часа тази сутрин е усетено освен в Гърция, също и в Македония и в южната част на България. Очевидци от Струмица споделят, че са били стреснати от силния трус в ранния сутрешен час.

На българска територия земетресението е усетено най-силно най-силно в Петрич. Хора от Благоевград казват, че са усетили труса силно, но е бил кратък. Трусът е усетен и в София.

Водещи

Най-четени