Земята не спира да се люлее! Четири труса от 5-та степен тази нощ 28.10 | 08:06

Земетресения бяха регистрирани в Чили, Аляска, Курилските острови и Нова Гвинея

От iNews.bg

Земните пластове като че ли започват да се разместват всеки ден. След трите силни труса, които хвърлиха Италия в паника в сряда вечер, миналата нощ станаха четири нови земетресения от 5-та степен. За щастие, на нито едно от местата няма данни за жертви и пострадали хора, нито за сериозни разрушения.

Най-слаби бiили трусовете на Курилските острови и Аляска с магнитуд от 5 по Рихтер. Епицентърът на първия бил на 106 км североизточно от селото Южно Курилск и на 85 км югозападно от град Курилск. Дълбочината му била 120 километра и вероятно точно за това не е усетено особено силно.

Вторият раздрусал западната част на американскяи щат Аляска, като епицентърът бил на 71 км североизточно от град Атка. Тук също няма значителни поражения, защото дълбочината на разместванията е 32 км.

Приблизително по същото време се разлюляла и западната, индонезийска част от остров Нова Гвинев с магнитуд от 5.3 по Рихтер. Епицентърът бил на 75 км северно от град Джаяпура и на дълбочина 10 км. И последното и най-силно земетресение било на чилийското крайбрежие – 5.9 по Рихтер, на 88 км от град Сан Антонио и на дълбочина 15 км в Тихия океан.  

Водещи

Най-четени