Знамето на НАТО вече се вее пред сградата на македонското правителство 12.02 | 14:46

Успяхме да се върнем на главната магистрала към Европа, каза Заев

От iNews.bg

На тържествената церемония днес флагът на НАТО беше издигнат пред сградата на правителството на Македония, предаде БНТ. "Издигаме днес знамето на НАТО, което заедно с европейското и нашето собствено, определя бъдещето, не само нашето, но и на следващите поколения. Това не е само символично, но и реалност. Това е нова страница в нашата история", каза премиерът Зоран Заев на церемонията пред сградата на правителството по повод вдигането на флага на НАТО.

Той подчерта, че днес македонците уверено казват, че родината им е на правилния път към прогреса и неограниченото развитие.

"Успяхме от второстепенния балкански път, на който с десетилетия сме чакали, да се върнем на главната магистрала към Европа", каза Заев и добави, че в предстоящия период македонците ще бъдат преки участници в най-значимия период на независимост на държавата.

Заев оцени, че бъдещето вече не е съдба, а съдбата македонците са я взели в своите ръце и са определили бъдещето си.

Македонският премиер очаква през близките дни да започне следващият сложен етап в изграждането на Македония по европейски стандарти и че вече никой няма да блокира отвън този процес.

Водещи

Най-четени