И Euronews в немилост пред Москва заради Паметника на съветската армия 25.02 | 09:53

Телевизията публикува снимка на оцветения монумент във Facebook

От Филипа Тодева

Телевизионният канал Euronews направи страхотен гаф пред Русия, като публикува на официалната си Facebook страница снимката от боядисания Паметник на Съветската армия в София. Скандално оцветен с цветовете на украинския флаг – синьо и жълто, паметникът предизвика редица дискусии у нас и недоволството на Москва. Кремъл недвусмислено информира властите в София, че подобно поругаване на монумента трябва да бъде наказано.

Малко след това стана ясно, че медията Euronews e публикувала антируската фотография във Facebook. В официална позиция на телевизията се казва, че публикуването на снимката в никакъв случай не означава засвидетелстване на подкрепа към опозицията в Украйна, още повече че става въпрос за поругаване на паметник, предаде Интерфакс.

"Това е просто една отразена картина на събития в света около нас. Въпреки това, ние разбираме, че публикуването на тази снимка на страницата неправилно се възприема като политическо пристрастие и е оскърбила много от нашите зрители. Ние ще я свалим, но в никакъв случай няма да приемем обвиненията, че сме обидили паметта на ветераните от войните", се казва в изявление на Euronews във Facebook.

Водещи

Най-четени