И небето заплака за Шабан Шаулич 22.02 | 20:00

Сърбия изпрати легендарния певец в последния му път

От iNews

И небето заплака за Шабан Шаулич. Това написа белградският в. Еспресо в обширен репортаж от погребението на звездата на сръбската музика.

Лошото време не спря хиляди почитатели на легендарния изпълнител да отидат до Новото гробище в Белград, за да изпратят своя идол в последния му път.

Сред присъстващите бе забелязан и Роберт Шаулич – син на музиканта от връзка преди Шабан Шаулич да се запознае със съпругата си Гордана. Четиридесет и седем годишният мъж живее в северния сръбски град Зренянин със своето семейство. Той досега не се появявал публично и не е говорил за известния си баща.

По време на траурната церемония прозвуча хитът на покойния "Не плачи, душо". Песента е написана през 1985 г., когато Шабан и Гордана Шаулич са били на ръба на раздялата. 

По-прано днес в кметството на Белград се състоя поклонението пред тленните на останки на легендарния певец, който почина след катастрофа на 17 февруари в Германия. На церемонията присъстваха вдовицата Гордана Шаулич, синът им Михайло и техните дъщери Илда и Санела. Съпругът на Санела – Зоран Бата Миркович – сложи въдица в ковчега на тъста си. С жеста си зетят изпълни едно от последните желания на Шаулич, който бе страстен рибар. Изпълнителят също пожелал да носи каскет на главата си при изпращането в последния му път. Това желание също бе изпълнено.

Да почетат паметта му в сградата на управата на сръбската столица пристигнаха певиците Цеца Величкович, Неда Украден, техните колеги Желко Йоксимович и Драган Коич Кеба, други звезди и политици.

Водещи

Най-четени