И унгарци идват да пазят границата ни 26.08 | 08:27

Будапеща ще изпрати хора на Сърбия, за да спират по-успешно бежанците от България

От iNews.bg

След сръбските полицаи и войници, които започнаха активно да пазят границата с България и силите на Frontex, които се присъединиха към тях, само че от нашата страна на браздата, скоро ще пристигнат и унгарци. В момента сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разговаря със своя унгарски колега Шандор Пинтер за увеличаване на охраната по държавната граница с помощта на унгарската полиция. Двамата са обсъдили и възможността за изпращането на унгарски полицаи по границата с Македония или България с цел предотвратяване на увеличаващия се мигрантски натиск, който може да се очаква в бъдеще, предаде БГНЕС.

"Сърбия по никакъв начин няма да толерира нито трафикантите на хора, нито нелегалното преминаване на границата, независимо дали става въпрос за влизане или излизане от страната. Ще продължим сътрудничеството между двете полиции в борбата срещу организираната престъпност", казва Стефанович, който високо оцени процеса по реадмисия, защото по този начин се намалява броят на мигрантите, търсещи убежище и в същото време те може да се връщат в държавите, откъдето идват.

От своя страна Пинтер оценява като отлично сътрудничеството между полицейските служби на Унгария и Сърбия. И обеща полицейска и правна помощ за Белград от страна на Будапеща, ако има нужда от тях.

Водещи

Най-четени